Voluntari

Implica-te! Fii voluntar de Cruce Rosie!

 • Vrei sa faci ceva deosebit cu viaţa ta?
 • Vrei sa faci ceva cu adevarat folositor lumii in care traiesti?
 • Vrei sa oferi o clipa din timpul tau liber celor nefericiti?Daca raspunsul tau este da, da si DA, atunci trebuie sa te implici acum! Alatura-te unei familii de peste 10 000 de voluntari de Cruce Rosie din Romania.

Ai oportunitatea acum sa faci ceva pentru tine si pentru cei de langa tine! Poti sa ajuti un batran sa zambeasca din nou, sa dai speranta unui copil prins in „ghiarele” saraciei, sa ajuti o familie de sinistraţi sa-si refaca gospodaria, sa ajuti un bolnav sa-si recapete sanatatea.

Fa si tu ceea ce noi facem de 132 de ani! Alatura-te visului comun al inaintasilor nostri.
“…Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa contribuim la crearea ei. Pentru a fi schimbarea pe care ne-o dorim in lume.” (Mahatma Ghandi).

Definitie
Conform legii române Voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata din proprie iniţiativa de orice persoana fizica, in folosul altora, fara a primi o contraprestaţie materiala.
Activitatea de voluntariat este reglementata in România prin Legea 195/2001.

Voluntariatul in cadrul Miscarii de Cruce Rosie si Semiluna Rosie este o activitate:
– motivata de consimţamântul liber al persoanei care voluntariaza si nu de dorinţa unui câstig financiar sau material sau de presiuni externe de natura sociala, economica sau politica;
– desfasurata in beneficiul categoriilor si comunitaţilor vulnerabile si in concordanţa cu Principiile Fundamentale ale Miscarii Internaţionale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie;
– organizata de reprezentanţi recunoscuţi ai Societaţii Naţionale de Cruce Rosie.

Zece motive pentru a fi voluntar de Cruce Rosie

  1. Pentru a ajuta la schibarea lumii in care traiesti
   2. Pentru ca si de tine depinde fericirea celorlalti
   3. Pentru a readuce zambetul pe chipul celor nefericiti
   4. Pentru ca demnitatea altora depinde si propria ta demnitate
   5. Pentru a da inapoi o parte din ceea ce ai primit de la altii
   6. Pentru a-ti forma deprinderi utile si a invata lucruri noi
   7. Pentru a fi parte a unei organizatii prestigioase, intr-o echipa puternica
   8. Pentru a capata experienta in vederea obtinerii unui serviciu mai bun
   9. Pentru a-ti face noi prieteni si pentru a-ti regasi prietenii, deja voluntari
   10. Pentru a-ti construi amintiri si a ramane in amintirile celorlalti

Oricine poate sa devina voluntar de Cruce Rosie.

Fie ca suntem tineri sau la o varsta inaintata, liber profesionisti sau avem un loc de munca stabil, familist sau necasatorit, toti avem ceva special de oferit…

Inclusiv tu!

Cu totii avem cel putin o abilitate, pricepere sau talent pe care sa il putem pune in folosul unei persoane care are nevoie de ajutor.

Daca esti tanar: ai posibilitatea sa faci parte din cea mai prestigioasa organizatie umanitara la nivel mondial, intr-o echipa puternica, sa capeti experienta care te va ajuta sa obtii mai usor un loc de munca. Ca voluntar poti sa testezi o posibila cariera, sa-ti faci contacte si prietenii solide, sa-ti pui in practica ideile si entuziasmul, sa cunosti lumea altfel decat o stii acum.

Daca esti angajat/a: viata inseamna mai mult decat rutina casa – serviciu. Implicandu-te intr-o activitate de voluntariat poti schimba monotonia din viata ta cu bucuria si sentimentul de implinire ajutand un batran, un copil, o familie aflata in nevoie, salvand un om dintr-o situatie disperata. Construieste momente de neuitat alaturi de alti 10.000 de voluntari ai Crucii Rosii. E timpul sa faci o schimbare in viata ta!

Daca esti o persoana in varsta: ai posibilitatea sa impartasesti din experienta ta celor care au nevoie de ajutor. Poti fi un exemplu pentru cei tineri, dar si pentru cei de-o varsta cu tine. A fi varstnic nu inseamna resemnare si inactivitate, ci a fi o resursa importanta pentru societate.

Daca esti liber profesionist: Implicandu-te in activitati de voluntariat ai sansa de a acumula noi experiente, de a-ti forma noi abilitati, iti poti crea contacte care sa te conduca la un post asa cum ti-l doresti. Nu lasa timpul sa treaca pe langa tine! Umple-ti timpul cu o bucurie. Sunt atatia oameni care au nevoie de tine.

Este momentul sa daruiesti din timpul tau liber. Misiunea noastra este posibila datorita oamenilor ca tine, oameni care ofera o mâna de ajutor fara sa ceara nimic in schimb.

 

Cursuri

 • Asigurăm instruirea persoanelor prin cursuri acreditate de prim ajutor de bază
 • Asigurăm instruirea angajaților prin cursuri de igienă acreditate

Crucea Roșie Giurgiu organizează următoarele cursuri:

 • Cursuri de prim ajutor pentru voluntari, angajati, si toate categoriile socio profesionale la cererea acestora : viitori soferi, categorii de muncitori cu grad mare de accidentare, profesori, elevi, etc.
 • Cursuri de Infirmier(ă)
 • Cursuri de igienă obligatorii pentru angajati

Tabere

Cu scopul de a le oferi tinerilor voluntari posibilitatea să invete lucruri noi,sa socializeze, să se informeze cu privire la diverse programe de activitate, sunt organizate anual tabere pe tematici precum Primul Ajutor, Drept Internațional Umanitar, Pregătire pentru dezastre, Difuzare și comunicare. In fiecare an Crucea Rosie Giurgiu cu sprijinul SNCRR-Sediul Central organizeaza tabara internationala “Salvare din Apa si prim ajutor specific”. Voluntarii invata tehnicile de salvare din apa curgatoare cu ajutorul barcilor, din bazine si piscine, tehnici de supravietuire in situatii de urgenta si prim ajutor specific. In anul 2017 are loc cea de-a lV-a editie.

“Sanitarii Pricepuţi”

Demarat în anul 1962, Concursul pentru Sănătate şi Prim-Ajutor „Sanitarii Pricepuţi” este singurul concurs de acest gen care se desfăşoară în şcolile şi liceele din România, bucurându-se de un interes deosebit din partea elevilor şi a profesorilor.

Scopul acestui proiect este de a implementa un sistem care sa oferere tinerilor si totodata cadrelor didactice informatii autentice despre cunoaşterea şi invăţarea tehnicilor de prim ajutor, educatie pentru sanatate si igiena. Dintre obiectivele sale se numără însuşirea cunoştinţelor despre acordarea corectă a primului ajutor de bază, dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă, noţiuni privind adoptarea unui mod de viaţă sănătos, precum şi însuşirea cunoştinţelor despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

Activităţile educative s-au născut din necesitatea de a oferi copiilor, la vârsta lor cea mai propice receptărilor, cunoştinţe corecte despre modul cum îşi pot apăra sănătatea, cum pot salva viaţa cuiva aflat în pericol ca urmare a accidentelor şi a îmbolnăvirilor.

Filiala Giurgiu are nenumarate premii obtinute la etapa nationala: 2015,2012,2010,2008,2007-locul l.