Comunicate

Vizita speciala la Crucea Rosie
Esti competent pe piata muncii? Alege sa fii alegerea

“EȘTI COMPETENT PE PIAȚA MUNCII? ALEGE SĂ FII ALEGEREA!”

Cât de competitiv ești pe piața muncii? Care sunt atuurile tale, în fața contracandidaților pentru jobul pe care ți-l dorești? Cât de bine pregătit ești pentru a putea obține un post sigur și bine plătit?

Iată câteva întrebări care trebuie nu doar să te pună pe gânduri ci să te facă să acționezi pentru ca tu SĂ FII ALEGEREA ANGAJATORULUI.

Campania este derulata de Crucea Roșie Giurgiu în cadrul proiectului “Intervenții integrate pentru ocuparea forței de muncă în regiunea de cooperare transfrontalieră, Giurgiu – Ruse INTERREG V – A ROMÂNIA – BULGARIA” și are drept scop conștientizarea populației inactive pe piața muncii, a șomerilor, cu privire la importanța dobândirii competențelor multiple care să îi califice spre obținerea unui loc de muncă, dar și de creare a unor efecte similare de conștientizare asupra populației tinere care urmează să fie inserată pe piața muncii, cu privire la asigurarea unei educații care să le ofere șanse mai mari de angajare.

Campania a fost gandită în concordanță cu Strategia Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă 2014-2020, aprobată prin H.G. nr. 1071/2013 dar este adaptată actualului trend al societății cu schimbări rapide, agresive, în care singurele elemente care fac diferența sunt educația și cercetarea, inovarea și creativitatea. Educația și formarea profesională a tinerilor și adulților au ca finalitate principală formarea competențelor care duc la îmbunătățirea atractivității și relevanței sistemelor de formare profesională.

Multumim tuturor participantilor Targului de Joburi

Multumim tuturor participantilor Targului de Joburi organizat astazi, la sediul Centrului Regional de Resurse pentru Ocuparea Forței de Muncă din incinta Hotelului Vlașca (parter) din Giurgiu.
Ne-au fost alaturi peste 20 de angajatori din Giurgiu si 4 din Bulgaria care au oferit in jur de 70 de joburi giurgiuvenilor interesati sa se angajeze.
In ciuda vremii nefavoraile, la targ au venit peste 200 de participanti. Dintre acestia, o parte si-au completat sau lasat CV firmelorCru prezente, si-au programat interviuri de angajare sau mai mult, au fost angajati pe loc, cum s-a intamplat in cazul a doi giurgiuveni.
La eveniment au luat parte, in calitate de invitati, primarul Nicolae Barbu, viceprimarul Ion Dragomir, inspectorul sef al ISJ, Gigi Oprişan, reprezentanţi ai Consiliului Judetean si ai Prefecturii Giurgiu, alaturi de presedintele Crucii Rosii Giurgiu, Victor Boiangiu si echipa de proiect.
Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Intervenții integrate pentru ocuparea forței de muncă în regiunea de cooperare transfrontalieră, Giurgiu – Ruse”, în cadrul programului INTERREG V – A ROMÂNIA – BULGARIA, Axa prioritară 4: O regiune calificată și incluzivă; Obiectivul specific 4.1: Încurajarea integrării zonei transfrontaliere în ceea ce privește ocuparea și mobilitatea forței de muncă; COD PROIECT 16.4.2.036;
Prin intermediul acestui târg am dorit să încurajăm conexiunea pe piața locală a locurilor de muncă dintre angajatori și posibili angajați, la targ participand angajatori din diverse domenii de activitate, oferind joburi pentru persoane de diferite varste, cu pregatire medie și diverse calificări.

Crucea Roșie Română, Procter&Gamble și PROFI au echipat 41 de maternități de stat din România cu peste 80 de pătuțuri noi și 7.600 de lenjerii de pat

Crucea Roșie Română, Procter&Gamble și PROFI au echipat 41 de maternități de stat din România cu peste 80 de pătuțuri noi și 7.600 de lenjerii de pat, necesare pentru a oferi nou-născuților confortul de care au nevoie în primele zile de viață. Donația face parte din campania ,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”.

„Maternitatea este locul în care cei mici iau contact pentru prima dată cu mediul extern, fiind un spațiu esențial atât pentru starea lor de bine, cât și a mamelor. Astfel, într-un efort colectiv, ne-am propus ca prin aceasta inițiativă să transformăm mai multe secții de nou-născuți din țară într-un loc mai bine echipat, care răspunde nevoilor acestora. Ne bucurăm să fim  alături de o inițiativă atât de frumoasă, care ne-a invitat, pe fiecare din noi, la un exercițiu de solidaritate.” a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Si Spitalul judetean Giurgiu a beneficiat de o astfel de donatie!

 

COMUNICAT PRESĂ - conferință lansare proiect, Giurgiu, 15 iunie 2017

COMUNICAT PRESA - Campanie de informare, Giurgiu, martie 2018

COMUNICAT PRESA - Campanie de informare, 23 august 2018, Giurgiu

COMUNICAT DE PRESĂ - Ziua mondială de prim ajutor 8 septembrie 2018