Proiecte in desfasurare

Punct de prim ajutor în zone izolate- sat Tomulesti,comuna Toporu,judet Giurgiu.

Descriere proiect

40% din populatia Romaniei locuieste in sate.  La unele dintre ele ajungi in cateva ore de mers cu masina.

Proiectul “Puncte de prim ajutor in zone izolate” a fost lansat de Societatea Naționala de Cruce Rosie din România la Gala Crucii Rosii din 23 septembrie 2012 si se adreseaza comunitatilor izolate din mediul rural care nu dispun de servicii medicale permanente, iar serviciul de ambulanța se afla la distanța. In aceste sate izolate, in cazul producerii unui accident sau al acutizarii unei boli cronice, au loc foarte multe tragedii pâna la sosirea ambulanței.

Crucea Roşie Româna si-a propus sa vina in sprijinul comunitaților izolate prin instruirea unei familii, care sa acorde primul ajutor de baza celor din sat. Familia instruita a primit o trusa de prim ajutor care conțiene pansamente, un glucometru, un tensiometru si un dispozitiv EKG cu telecitire intr-un serviciu de cardiologie. Familia de “salvatori comunitari” are rolul de a sprijini rezolvarea urgențelor minore din comunitate si prevenirea agravarii situației in cazul unor urgențe majore, care necesita asistența medicala.

Proiectul pilot “Puncte de prim ajutor in zone izolate” a fost implementat in 40 de zone izoalte in 40 de județe din țara. in aceste 40 de sate nu exista servicii medicale permanente, iar timpul pâna la sosirea ambulanței, face diferența intre viața si moarte. Cei 126 de “Salvatori comunitari” instruiți de Crucea Rosie Româna sunt voluntari si au pus la dispoziția comunitații, atât timpul lor, cât si o camera din locuița lor pentru Punctul de Prim Ajutor.

Timp de 1 an, rezultatele implicarii Salvatorilor comunitari in comunitatea acestora sunt impresionante. Numar total de intervenții pentru acordarea primului ajutor este de 15 535 din care 390 situații foarte grave care au necesitat solicitarea ambulanței.

Pentru continuarea, dar mai ales pentru extinderea proiectului “Puncte de prim ajutor in zone izolate”, Crucea Rosie Româna a relansat campania de strângere de fonduri.

Face it! Orice gest e important. Implica-te!

In judetul Giurgiu acest punct functioneaza in satul Tomulesti ,comuna Toporu. Crucea Rosie Giurgiu beneficiaza de sprijin financiar din partea Primariei Toporu ,pentru ca acest punct sa functioneze .


Banca de Alimente

Obiectivul general al proiectului: Sprijinirea cu produse alimentare a familiilor/persoanelor singure, afectate de saracie, care nu-si pot asigura, prin eforturi proprii, necesarul zilnic de hrana

Finantator: Fundatia Carrefour si Carrefour Romania

Fiecare beneficiar (familie/persoana singura) va primi cate un pachet de cate 12 kg. Un pachet va avea valoarea de 70 lei si va contine conserve din carne, peste sau legume, bulion, pasta de tomate, orez, zahar, ulei, dulciuri, paste fainoase, lapte praf.

Incepem scoala impreuna- luna august.

Campanie pentru colectare de rechizite necesare copiilor proveniti din familii nevoiase.

Sunt familii pentru care mancarea preferata este painea… Grija acestor familii fata de viitorul copiilor lor  –  fata de scoala – este demult abandonata. Rechizitele astfel colectate vor fi oferite adolescentilor proveniti din familii nevoiase.

Oricine poate ajuta un tanar sa-si urmeze studiile, donand un caiet, un pix sau un bloc de desen! Fii generos! Ajuta o familie de sarbatori! In anul 2016 beneficiari ai acestei campanii au fost copii de la scoala Tomulesti, comuna Toporu.

Campanie Donare de sange

Doar sangele romanesc va putea face Romania sa traiasca si sa ofere siguranta romanilor, aflati in nevoie de sange, dupa grave operatii sau calamitati.

Aceasta este misiunea pe care astazi alege sa o ia asupra-i Crucea Rosie Romana, in cel de-al 141-lea an de existenta.

Ne-am obisnuit de prea multe ori sa ne sensibilizam doar in ultimul moment, doar cand suferinta ne copleseste, doar cand dramele ocupa prima pagina a fluxurilor de stiri.

Cum ar fi daca ne-am sesiza inainte ca dramele sa fie generalizate? Cum ar fi daca am intelege ca sangele si produsele derivate au o valabilitate scurta si ca uneori un val prea mare de donatori nu poate fi pretuit cum se cuvine?
Crucea Rosie Romana porneste aceasta campanie de constientizare cu dorinta ca tot mai multi romani sa inteleaga ca e nevoie ca donarea de sange sa fie un proces sustinut si pe termen lung. Numai asa vom schimba ceva cu-adevarat in bine in sistemul de sanatate romanesc.

Beneficiile de sanatate pentru donarea consecventa de sange sunt enorme pentru sanatatea fiecarui donator, dar cel mai mult conteaza senzatia de conexiune profunda, pe care fiecare o va resimti fata de semenii sai si fata de tara sa.
E nevoie de foarte mult curaj sa schimbam ceva in bine in fiecare dintre noi. Noi Crucea Rosie Romana am pornit de-aici, de la Campania “N-avem Sange!”

Vom impartasi alaturi de voi povestile de viata pe care le vom intalni in aceasta campanie. Stim cat este de important. Familia oricaruia dintre noi aflat in mare nevoie de sange, pentru un transplant sau alta operatie grea, traieste drama prin toti porii, chiar daca ea nu ajunge la stiri.

Suntem atat de interesati sa-i ajutam pe altii, sa ne implicam in criza refugiatilor, sa trimitem soldati in teatrele de operatiuni si sa facem alte lucruri mari, suntem siguri ca pana la urma vom gasi resurse sa ne salvam si pe noi insine. Pentru asta insa e nevoie sa pornim la drum. Acum!

Ne dorim sa va-nstiintam cat mai curand ca de fapt AVEM SANGE!

In anul 2016 ,Crucea Rosie Giurgiu impreuna cu Centrul de Transfuzie Sanguina Giurgiu au declansat Campania “Fii Donator Voluntar!” Nu trebuie sa fii medic pentru a salva o viata!

Contributia ta astazi, va aduce speranta si ajutor maine!

Direcţioneaza 2% din impozitul pe venit catre Crucea Rosie Giurgiu! Soarta unor oameni aflati în suferinta depinde numai de alegerea ta! Nu te costa nimic sa readuci zambetul pe chipul celor fara de speranta! Implica-te acum!

Inscrie-te ca voluntar la Filiala de Cruce Rosie din judetul/sectorul tau! Alocand o parte din timpul tau liber, aduci o contributie esentiala si valoroasa comunitatii in care traiesti!

Fa o donatie! Orice contributie catre Crucea Rosie Giurgiu va fi folosita imediat pentru ajutorul persoanelor vulnerabile aflate in dificultate! Cont de donatii si sponsorizari

RO89 BPOS 19009855 956 RON01 – Banc Post Giurgiu


TARGUL JUCARIILOR VECHI

Crucea Rosie Giurgiu in parteneriat cu scolile gimnaziale din municipiul Giurgiu oirganizeaza in data de 01 iunie , Targul Jucariilor Vechi. Elevii doneaza jucarii care sunt vandute de catre voluntari la acest targ, iar fondurile obtinute sunt folosite in beneficiul copiilor defavorizati. In 2017 are loc cea de-a X editie.


FII SI TU MOS CRACIUN! CADOUL DIN CUTIA DE PANTOFI!

Elevi din scolile gimnaziale din municipiul Giurgiu doneaza cutii ambulate frumos ,cu dulciuri,jucarii, rechizite, imbracaminte pentru copii nevoiasi. In anul 2016 s-au donat 800 de cutii cadou .


Proiect European

Dezvoltarea capacitatii de munca pentru somerii si persoanele inactive din regiunea Giurgiu-Ruse.- prin Programul Interreg V-A, Romania -Bulgaria- Lider de proiect.

Proiect in implementare.